Lotter

I menyn till höger hittar du recensioner med tips och information om några av de vanligaste skraplotterna online. Lotterna vi recenserat tillhandahålls av några av de mest välkända speltillverkarna på marknaden som Net Entertainment och Microgaming. Men du hittar också information om Svenska Spels lotter som även de finns att spela online.

Tips och information om lotter

På nätet finns lotter i olika utföranden och med alla möjliga och omöjliga teman, så det är enkelt att hitta en lott för varje tillfälle och för varje personlighet. Som ett tips kan sägas att den som letar efter något med humor bör titta närmre på Microgamings lotter.

Varierande priser

Lottpriserna då? Är det dyrare att skrapa online än att köpa lotten i kiosken? Svaret är både ja och nej, på nätet är utbudet av lotter som sagt stort och därmed också variationen av lottpriser. Svenska Spel har samma priser på sina online-lotter som de har i butik. När det gäller lotter från andra speltillverkare varierar inköpspriset från några kronor upp till ca 100 kr. Hos Microgaming väljer man oftast själv hur mycket man vill betala, och sen baseras vinstens storlek på hur mycket man köpt lotten för genom att vinsten multipliceras med insatsens storlek. Exempelvis om man köper lotten för 5 kr och vinner insatsen multiplicerat med 10 så har man vunnit 50 kr. Hade man istället betalat 10 kr för lotten hade vinsten blivit 100 kr. Denna idé med valfritt pris är rolig och smart då alla kan spela för en insats som passar just dem.

Spela med progressiv jackpott

En annan rolig funktion som kan finnas på skraplotter online är progressiva jackpottar. Net Entertainment har bland annat skapat en sådan lott, och den kallas för Triple Wins High Roller och kostar 20 kr. Den kan man spela hos exempelvis Mr Green och förutom jackpotten är högvinsten €30 000.

Skrapverktyg

Om man gillar själva skrapmomentet bör man ta sig tid att undersöka vilka skrapverktyg man kan använda på lotten. Hos Paf finns exempelvis lotten Funky Monkey där man kan välja ett roligt verktyg som ser ut som en fönsterskrapa.

Ett annat alternativ som finns för den som inte är så förtjust i själva skrapandet är att låta lotten skrapas automatiskt. Ibland finns till och med möjlighet att köpa flera lotter åt gången och låta datorn skrapa dem per automatik. Detta gäller dock främst lotter från speltillverkaren Playtech.