SkrapKryss

SkrapKryss är ytterligare en av de fyra lotter som ingår i Svenska Spels Skrap-serie. Även denna lott kostar 30 kr och innehåller många skrapmöjligheter som gör det hela ännu mer spännande.

SkrapKryss kan köpas och skrapas online hos Svenska Spel för den som föredrar det, men också på traditionellt sätt hos ett ombud.

Lotten SkrapKryss från Svenska Spel

Korsord och bokstäver i SkrapKryss

På lotten finns ett ifyllt korsord och en ruta med 18 skrapfält. Bakom rutorna döljer sig olika bokstäver som du ska skrapa fram. Sen ska du försöka hitta bokstaven i något eller några av orden i korsordet och markera det genom att skrapa bokstaven i korsordet. Observera att vissa bokstäver du skrapar fram kan finnas med i flera ord, medan andra bokstäver kanske inte alls finns med i korsordet.

Vinner gör du när du lyckats pricka in alla bokstäverna i tre ord. Ju fler ord du får in desto mer vinstpengar blir det.

Vinster

Om dina framskrapade bokstäver bildar 10 ord på korsordet vinner du högsta vinsten på en miljon kronor. Får du ihop till färre än tre ord så blir det tyvärr ingen vinst alls. Totalt finns 18 olika ord på korsordet och orden kan vara olika från lott till lott.

Skrapar du online behöver du inte bekymra dig för att du kan skrapa fel eller missa en bokstav. Datorn ser till att du inte kan skrapa en bokstav i korsordet som inte är framskrapad och sen kontrollerar datorn om det finns någon vinst på lotten.

Färdiga ord blir rödmarkerade efter att du kontrollerat vinsten och eventuella vinstpengar förs in på ditt spelkonto.

Om du skrapar en papperslott så bör du dubbelkolla lotten innan du slänger den så att du inte missat en vinst. Har du vunnit får du inte glömma bort att lösa in din SkrapKryss innan datumet gått ut.

Testspela online

På Svenska Spels hemsida kan du testspela lotten innan du köper den för att se hur den fungerar. Några riktiga pengar kan du inte vinna, bara kunskap och erfarenhet av lotten.

Vinstfördelning

På SkrapKryss ser vinstfördelningen ut som följer på 500 000 lotter:

Antal lotter Vinstsumma i kronor
1 1 000 000
1 100 000
32 10 000
96 1 000
250 500
3 800 90
33 200 60
112 500 30

Totalt är det vinst på 149 880 stycken av lotterna, vilket är fler än det finns vinstlotter bland 500 000 lotter på både SkrapStjärna och SkrapPyramid.