Tia

Tialotten är den billigaste av Svenska Spels skraplotter. För 10 kronor kan du ha turen att vinna ända upp till 100 000 kronor.

Svenska Spel säljer Tia-lotter

Genom åren har det funnits flera olika varianter av Tia-lotten, bland annat en som kallades stjärnvinsten där man kunde vinna den sammanlagda summan av de belopp som visades i skrapfältet. Idag säljs en annan variant av lotten och på nätet finns ytterligare tre olika varianter av Tia-lotter att köpa på Svenska Spel. I denna artikel går vi igenom den traditionella Tia-lotten som du också kan köpa hos spelombud. Men vill du veta mer om lotternas historia rekommenderar vi artikeln Historia.

Så går det till

Skrapfältet ser ut som en guldglänsande tio-krona och där bakom döljer sig tio belopp. Det gäller att skrapa fram tre matchande belopp för vinst.

Du kan köpa lotten antingen hos ett ombud eller på Svenska Spels hemsida. Om du väljer att köpa lotten online kommer din vinst automatiskt in på spelkontot. Den vanliga papperslotten måste du själv lösa in hos ett ombud innan lottens slutdatum passerats.

Skrapa online

Om du väljer att köpa lotten online skrapar du med en guldtia som skrapverktyg med hjälp av musen. Känner du inte för att skrapa själv kan du välja att använda funktionen skrapa automatiskt. Du behöver inte vara orolig att missa skrapljudet, Svenska Spel har lagt in ett skrapliknande ljud vid skrapandet. Ljudet går också att ta bort om man önskar.

När lotten är färdigskrapad trycker du på kontrollera vinst och vinnande belopp kommer då ringas in. Dessutom kommer en blinkande skylt fällas upp till vänster i fönstret där det står ”Vinst, Där satt den, Grattis”. Blir det ingen vinst kommer det istället stå att det inte blev någon.

Demolott

Vill du testspela Tia-lotten kan du göra även det på Svenska Spels webbsite. På en demolott kan du inte vinna några pengar, men du kan testspela och se om du tycker Tia är något för dig.

Smart att spela online

Om du köper en Tia på nätet så sparas den på ditt spelkonto fram till klockan 06 nästa dag. Är den fortfarande oskrapad då kommer lotten automatiskt skrapas och eventuell vinst föras in på ditt spelkonto. På så sätt kan du inte gå miste om några vinster när du spelar online till skillnad från när du köper vanliga papperslotter och glömmer bort dem.

Vinster Tia-lotten

Av en miljon lotter är det vinst på 272 831 stycken. På majoriteten av vinstlotterna döljer sig en vinst på 10 kr. Tia-lottens vinstplan ser ut enligt följande tabell: