DubbelTriss

DubbelTriss är en variant av den populära trisslotten och bägge lotterna ges ut av statliga Svenska Spel.

En DubbelTriss kostar dubbla priset mot en vanlig lott, det vill säga 60 kronor. Men då får man också precis som namnet antyder två trisslotter på samma lott och ytterligare två chanser till vinst.

Dubbeltriss tillverkas och ges ut av Svenska Spel

Så spelar du Dubbeltriss

Lotten går i samma gula färg som Triss-lotterna och på skrapfältet finns de svarta klöversymbolerna. Totalt finns 18 skraprutor, nio på ena lotten och nio på andra. För att vinna måste du skrapa fram tre lika belopp på antingen någon av lotterna eller när du lägger ihop beloppen på bägge. Du får alltså kombinera beloppen som du skrapat fram på lotten precis som du vill. Se exemplet nedan:

Om du vinner får du skrapa rutan märkt med ett X för att se om din vinst ökar och med hur många gånger din vinst i så fall ökar. Har du otur blir det ingen vinstökning, men är turen med dig kan du vinna vinsten x2 eller x10.

Vinster

Högsta vinsten på en dubbeltriss vinner du när du skrapar fram tre klöversymboler. Då får du skrapa ytterligare en lott och medelvinsten för dessa är 2 765 000 kr. Direkt på skrapet kan du däremot vinna en miljon kronor. Sen följer en lång lista över olika vinstbelopp ner till lägsta vinsten på 60 kr.

Treklöver och tv-apparater

Har du skrapat fram tre klöversymboler eller tre tv-apparater har du vunnit en riktig högvinst och kommer att få möjlighet att skrapa ytterligare en lott i tv-sändning.

Klöversymbolerna är de allra bästa att få. Då vinner du som minst 10 000 i månaden i 10 år, och har dessutom chans att vinna betydligt mer än så. Hela 100 000 i månaden i 25 år kan den som drar den rätta lotten skrapa fram.

Att skrapa fram tv-symbolerna är inte dåligt det heller. I direktsändning väljer man och skrapar en lott som lägst kan ge 50 000 och som mest 5 miljoner kronor.

Köpa

Om du vill skrapa en DubbelTriss kan du antingen köpa lotten hos ett ombud för Svenska Spel eller direkt på deras hemsida och skrapa online.

Det går också bra att surfa in på Svenska Spels hemsida och testa en demoversion av DubbelTriss för låtsaspengar. Givetvis vinner du då inte heller några riktiga pengar om du skulle få tre lika belopp.