Marbles

Marbles har slutat att säljas sedan sommaren 2015.

Marbles är ännu en lott från mjukvaruföretaget Net Entertainment som erbjuder spelaren en upplevelse utöver det vanliga när det gäller skraplotter. Med musik och specialeffekter som passar temat blir det också en upplevelse att skrapa lotten Marbles.

€50 000 är storvinsten på Marbles

På Marbles har du alltid chans till vinst på minst €2 eftersom det alltid finns minst tre gyllene stenar att hitta på lotten. Det gäller bara att välja rätt kulor att använda ditt trollspö på. Det finns nämligen åtta pärlemorglänsande kulor som innehåller antingen gyllene stenar eller svarta klot, men du kan bara använda den magiska staven sex gånger. Två av stenarna måste du välja bort, och det är bara att hoppas att inte någon av dem innehåller en gyllene sten.

För att vinna måste du trolla fram tre gyllene stenar. Det gör du genom att peka på någon av de glänsande kulorna med trollstaven som sprider magi runt sig. Varje gång du pekar med staven på någon av kulorna uppstår en ljudeffekt, samma sak när du väl klickat på kulan du tror gömmer en gyllene sten.

Du kan hela tiden se hur många gyllene stenar du trollat fram. Detta visas till vänster på lotten. Du kan också samtidigt se hur många kulor till du får välja att trolla på.

Ljudeffekterna går att stänga av, och vill du hoppa över trollmomentet och gå rakt på resultatet klickar du på knappen autopick så ordnar datorn allting i expressfart.

Vinsterna på Marbles

Marbles kostar €2 och högsta vinsten är 50 000 euro. 90,3% är återbetalningen för denna lott.

På 1 000 000 lotter ser vinstfördelningen ut såhär:

Antalet lotter Vinstsumma i Euro
1 50 000
10 2 000
50 200
500 100
1 000 40
45 000 20
140 000 10
480 000 4
333 439 2

I vinsttabellen ser det ut som att man vinner varje gång på Marbles, så är inte fallet. Som beskrivits ovan har man endast chans till vinst varje gång eftersom det alltid finns minst tre gyllene stenar bland de åtta kulorna. Men eftersom man bara får välja sex kulor kan det hända att man väljer bort kulor innehållandes gyllene stenar och därför inte vinner.

Marbles finns att spela hos spelbolaget Betsafe.